De “6O-plus” coverband;
Hoe is het zover kunnen komen ? In de jaren 6O en 7O was het dansorkest “The Funny Friends” redelijk goed bezig in deze regio en omstreken. Marcel en Paul zaliger richtten deze band op

 

Omstreeks 1980 kwam er een einde aan.
Maar, in 2007 broedde er iets in Oosterwijk Westerlo; Na de wekelijkse fanfarerepetitie waar Willy saxofoon speelde in Oosterwijk deed er tussen pot en pint iemand het voorstel om deze bandleden nog eens te laten optreden voor gelegenheid van Oosterwijk kermis op 7 juli 2007.
Door de jaren heen waren de bandleden vrienden gebleven en bezochten jaarlijks elkaars muziekconcerten van fanfare, bigband en harmonie.
Willy nam met een bang hartje na zijn belofte het te proberen contact op met de 5 overige leden.
Allen waren bereid er nog eens in te vliegen. Raymond was na Marcel als zanger bij de band gekomen destijds en werd ook vlug bereid gevonden. Aangevuld met 2 blazers (Bert op bugel en zoon van huidig gitarist Willy alsook Tony zaliger op trompet ) beiden spelende leden van de fanfare De Strijders uit Oosterwijk waren bereid een aantal nummers mee te spelen.
Er werd vergaderd om zovlug mogelijk een programma in elkaar te krijgen. Repetities volgden en op 7 juli 2007 was het vollen bak in het Klokkenhof in Oosterwijk en de zaal stond in rep en roer met muziek uit de golden sixtees en seventees.
We beslisten om geregeld te blijven samen komen en voor de gezelligheid wat muziek te bllijven maken.
Reeds 3 keer werd er ook opgetreden op de befaamde ballonmeeting in Olen-centrum.
De band bleef echter niet van zware tegenslagen gespaard. Op korte tijd ontvielen ons enkele zeer dierbare familieleden en bandleden. Desondanks zochten en vonden wij steun bij elkaar en staken de koppen bijeen met de vraag wat nu. Om als vrienden bij elkaar te blijven en ons maandelijks op de dagrepetitie te amuseren beslisten we door te gaan en wat herschikkingen te doen.
Raymond gaf te kennen om gezondheidsredenen te willen stoppen op zijn 67 jaar. Hij zal op de ballonmeeting in Olen op 21 juli 2012 de laatstekeer mee optreden.

De naam van de nieuwe formatie was vlug gevonden “6O plus” dan maar.
Heb je eens behoefte om ons op één van jullie organisaties bezig te horen en zien, graag tot dan !
Augustus 2O15; Marcel en jef gaan stoppen. Willy en Frans hebben nog de energie om door te gaan en vinden in een andere Jef als bassist en Walter als zanger 2 gedreven mensen om verder te doen.

Op 22 april 2017 stopt Walter wegens gezondheidsredenen.  

Jef neemt de ritmegitaar over en zang en Bruno de basgitaar !

 

Muziek uit de golden sixtees /seventees zal ons hoofddoel zijn 

Ons verder amuseren en toch een aantal optredens doen en de mensen verwennen met golden oldies !  Hopelijk blijven we gezond en dan is het onze mooie hobby.

Begin mei 2013 verzocht Bruno ons bassist om voor hem een vervanger te zoeken.  Op zijn leeftijd van 79 jaar begon zijn lichaam teveel te protesteren en diende hij te stoppen.    Bedankt Bruno voor die mooie jaren en steeds welkom !

 

Alzo besloten de overige bandleden om op zoek te gaan naar een waardige vervanger voor Bruno en die vonden we bij Roger De Backer uit Booischot. Welkom Roger !  Roger en Willy zijn geboren en getogen in Olen centrum op de Lokert.   Wij waren buren !  Er stonden daar toen in een prachtige omgeving slechts 2 huizen.   Toen Willy 16 was maakte Roger en zijn broer Johny hem warm om gitaar te leren en mee in hun bandje te stappen.  Willy moest hiervoor 2 maanden naar het koekskesfabriek de Beukelaar gaan werken in Herentals.  Veel beginnen oefenen en een paar keer opgetreden o.a. in het Lijsternest in Olen !  Roger en Willy zijn elkaar 50 jaar uit het oog verloren later.    Het is daarom fijn de twee buren van weleer nu samen in onze band te hebben hopelijk voor nog lang !

 

 

BEDANKT BRUNO VOOR DIE MOOIE JAREN: WIJ MAKEN JOU ERELID VAN ONZE BAND !

BGAV kempen "

ZATERDAG 7 EN ZONDAG 8 JULI 2007

Kermis blaast sixties'

nieuw leven in

Oosterwijk Kermis beleeft zaterdagavond een opgemerkte reunie van dansorkest The Funny Friends. De zes muzikanten van The Funny Friends staan voor het eerst in dertig jaar weer samen op het podium in zaal 't Klokkenhof in Oosterwijk (Westerlo).

*OOSTERWIJK

Alles komt terug, ook de gouden tijd van de dansorkesten. De Meerhoutse jackets beleefden vorige maand na drie decennia een opgemerkte terugkeer. Nu is het de beurt aan The Funny Friends om nostalgische gitaargeluiden na dertig jaar vanonder het stof te halen. The Funny Friends laten zich het best omschrijven als een mengelmoes van Creedence Clearwater Revival, The Beatles en Elvis. The Funny Friends menen het voor zaterdag. Een repetitie neemt voor Willy De Backer (gitaar), Frans Michiels (drum), jef Hus (bas), Paul Van Steenbergen (sax), Marcel Van Eynde (gitaar) en Raymond Bosmans (gitaar) een hele namiddag in beslag.

"Ik merk dat de leden stipter zijn dan vroeger", lacht Willy De Backer. "De lange repetities zijn nodig. Na een tussenperiode

van dertig jaar speel je niet meer op een-twee-drie perfect opnieuw samen." De idee voor de reunie groeide vorig jaar tijdens de honderdste verjaardag van de Oosterwijkse fanfare De Strijders.

Groove Company

"Showorkest Groove Company luisterde toen het kermisbal op. Dat orkest bestaat uit muzikanten van de fanfare. Ook ik speel sax bij deze fanfare. Vorig jaar nam ik voor het eerst mijn gitaar weer ter hand om even met Groove Company de tijden van weleer bovine te halen. Daar ontstond de idee om in 2007 mijn dansorkest The

Funny Friends nieuw leven in te blazen. Eerst leek het een grap, maar we zullen er zaterdag uiteindelijk toch staan." Willy geeft toe dat hij niet helemaal gerust is in de zaak. "Muzikaal hebben we geen problemen, maar de moderne mu­ziekapparatuur boezemt me wel angst in. Wij waren die technische toestanden vroeger niet gewoon." The Funny Friends treden zaterdag op met Groove Company, een negental met een sterke en funky livereputatie.

Willy VAN DEN BERGH,

Kris VERELLEn

The Funny Friends repeteren voor het eerst in dertig jaar voor een optreden op

Oosterwijk Kermis.                                                                       Foto Hilde VAN GEIRT